Camí Can Gavarra, 2 - 08213 - Polinyà - BCN+34 93 728 11 10info@cangavarra.cat
PinterestFacebookTwitterGoogle+Linkedin
CAN GAVARRACAN GAVARRA
CAN GAVARRA
Lloguer d'espais, despatxos i locals a Polinyà
  • Inici
  • Lloguers
    • Despatxos
    • Coworking
    • Locals comercials
  • Què és?
  • Blog
  • Oferta formativa
  • Contacta
 
  • Inici
  • Lloguers
    • Despatxos
    • Coworking
    • Locals comercials
  • Què és?
  • Blog
  • Oferta formativa
  • Contacta

De Polinyà surten els forns de pa ubicats al World Trade Centre de Nova York

16 de juny de 2017Can GavarraPor Can Gavarra
Forns artesanals, forns de pa, Horgipan, Hornos Sebastian, Polinyà

 “Forns de pa a llocs com el World Trade Centre surten de Polinyà”

Horgipan SL (Hornos Sebastià) és una empresa de cinc treballadors amb seu a Polinyà dedicada a la fabricació de forns de pa artesanals. La crisi de poc els va fer desaparèixer però les noves tendències i sensibilització respecte al consum de pa els han permès  sobreviure gràcies a l’exportació a Itàlia, França i Amèrica amb un volum de facturació actual d’uns 350.000 euros. Amb Horgipan Polinyà ha esdevingut un trampolí a l’exterior d’aquest tipus de forns indispensables per a elaborar el pa tradicional. Francesc Josep Rubio n’és l’administrador.

 

logo Horgipan, Hornos Sebastià

logo Horgipan, Hornos Sebastià

 

Quin és l’origen de l’empresa?

El fundador va ser un empresari i inventor que va començar fabricant forns d’obra amb volta. Estàvem al carrer de València, a Barcelona. És ell qui inventa un forn metàl·lic molt innovador en el seu moment i que encara ara fabriquem. Però sempre decorat com un forn dels antics.

Com acaba aqueta empresa?

Tanca perquè el propietari emmalalteix i no té relleu. Llavors en sorgeixen diferents tallers especialitzats i jo, amb uns altres companys, continuem fabricant els forns giratoris. Estem als anys 80 i hi seguim perquè veiem que el mercat francès, on el pa té un paper fonamental en l’alimentació i, fins i tot, és un símbol del país, té interès en aquest tipus de forn decorat a l’antiga per a col·locar-lo a l’exterior del comerç i que els clients vegin com en treuen el pa acabat de fer.

En aquella època devien créixer molt?

Els anys 90 van ser la nostra època daurada. Vam aconseguir contracte d’exclusivitat a França, d’aquí també vam anar cap a Grècia.

No treballen al mercat espanyol?

No, exportem pràcticament el 100% de la nostra producció. El problema d’aquí és que l’ofici de forner està morint. Jo conec forners que dels mil quilos de farina que feien diàriament, ara, només en fan 30. Les grans superfícies i cadenes  amb el sistema del pa congelat i el mètode de cocció industrial estan acabant amb l’ofici del forner artesà. El que sí fem a Espanya és el manteniment dels forns que en el seu dia vam instal·lar, alguns amb més de 50 i 70 anys i que encara funcionen.

I a França es manté el forner artesà?

A França també comença a flaquejar. Per això el 2006 ja comencem a explorar altres mercats fins a entrar a l’italià. Això ens serveix de trampolí i ara podem presumir, per exemple, de tenir dos forns instal·lats a la Cinquena Avinguda de Nova York i un al World Trade Center.  Allà, en un forn de dos metres estan fent 600 kg  de farina en tres torns diaris. Sempre de cara al públic. En els pròxims mesos en muntarem a Los Angeles i Estocolm.

Pensa en la jubilació?

De moment en uns mesos passaré a la jubilació activa. La meva intenció és resistir al peu del canó fins al 2020.

Forns artesanals, forns de pa, Horgipan, Hornos Sebastian, Polinyà

Forns artesanals, forns de pa, Horgipan, Hornos Sebastian, Polinyà

 

Podeu trobar més informació de l’empresa a la seva web, clicant aquest enllaç

Estocolmfarinafornforner artesàforns de pa artesanalsFrançaGrèciaHorgipanHornos SebastianLos AngelesNova YorkpaPolinyàWorld Trade Centre
Notícies relacionades
nadal
S’acaba el nadal, pero de vegades…
S’acaba el Nadal, i amb ell els bons sentiments, els bons desitjos… no us agradaria que fos Nadal tot l’any? Aquest anunci d’IKEA parla de la transició del Nadal a la resta de l’any, des d’aquesta perspectiva, però també ironitza sobre aquesta qüestió. Hora d’abandonar la campanya de compres de Nadal i començar amb les…
8 de gener de 2018
els Mossos d'Esquadra vetllen per la seguretat de la ciutadania i les empreses de Polinyà
Consells de seguretat per a les empreses, facilitats pels Mossos d’Esquadra
CONSELLS DE SEGURETAT AQUEST ESTIU FACILITATS PELS MOSSOS D’ESQUADRA DE SANTA PERPÈTUA DE MOGODA        Us informem que l’oficina de Relacions amb la Comunitat de la comissaria de Mossos de Santa Perpètua de Mogoda  (93 581 77 00, Av. Mossèn Jacint Verdaguer, 29) és la que dóna resposta policial al municipi de Polinyà.  …
12 de juliol de 2017
Deixa un Comentari

Cancel·la les respostes

You must be logged in to post a comment.

Entrades recents
  • Formació a Can Gavarra: 13 de juny. Jornada La Logística en l’Economia Circular: una oportunitat intel·ligent cap al canvi de paradigma.
  • Formació al territori: PIMEC Sabadell- Curs bonificable “La Nova Llei de contractes del sector públic”
  • Formació al territori: ESEC Sabadell
  • Subvencions a les pimes per millorar la prevenció de residus
  • Com parlar en públic. Organitza: Pimec. Lloc: Can Gavarra. Del 06/06 al 04/07, dimecres de 15 a 19 hores.
Categories
  • Actualitat
  • Can Gavarra
  • Formació
Arxius
  • juny 2018
  • abril 2018
  • març 2018
  • febrer 2018
  • gener 2018
  • desembre 2017
  • novembre 2017
  • octubre 2017
  • setembre 2017
  • agost 2017
  • juliol 2017
  • juny 2017
  • maig 2017
  • abril 2017
  • març 2017
  • febrer 2017
  • gener 2017
  • desembre 2016
  • novembre 2016
  • octubre 2014
  • gener 2014
CAN GAVARRA

Camí Can Gavarra, 2 - 08213 - Polinyà - BCN | tel.+34 93 728 11 10 | info@cangavarra.cat

Si contínues utilitzant aquest lloc, acceptes l'ús de les cookies.AcceptarMés informació